NSC stage 3: Frankrijk

Afgelopen weekend heb ik het Franse, zonnige  Wimereux het 3e evenement van de North Sea Cup gevaren.

Op zaterdag hebben we drie races in zeer vlagerige wind gevaren, hier moest ik even aan wennen en ik eindigde de eerste race op een 15e plek.

De tweede race ging beter. Tjdens de startprocedure draaide de wind 70 graden en ik was een van de weinige personen die dit door hadden voor de start.  Net na het een minuut sein tackte ik bij de pin-end naar stuurboord, vond op 0 sec een gaatje een lag meteen 1e!!! :D Ik hield mijn 1e plek vast tot aan de laatste halve wind, daar liepen er vier 7.8en over mij heen, ik werd 5e.

De laatste race ging weer wat minder, ik kwam als twaalfde over de finish.

Zondag begon goed, de eerste race werd ik 10e, de tweede een 6e plek. De laatste race had ik jammer genoeg een OCS(on course side) en werd ik gediscwalificeerd.

Mijn resultaten waren net goed genoeg, ik won van de nr. 2 met 6 punten.

Voor de volledige uitslag: http://www.club-nautique-wimereux.com/North-Sea-Cup-2012-c-est-la-fin-de-l-hiver_a158.html