North Sea Cup finale, UKWA cup 2

 

Afgelopen weekend heb ik in het Engelse Herne Bay  de finale van de north sea cup gevaren.

Het evenement begon op zaterdag. Een aardig windje, rond de 16 knopen zorgde voor harde actie. De eerste race van de dag ging niet erg goed bij mij, ik kwam te laat bij de start en finishte ± 25.

De races daarna ging het beter en kwam ik iedere keer top-20 binnen. We finishten zaterdag 5(!) races.

 

Dag twee een dag met typisch Engels weer, koud, en een onophoudelijke miezer regen. Ook was de shorebreak vandaag aardig lastig voor sommige deelnemers  en was het met 18 knopen een leuke wedstrijddag.

Mijn races gingen redelijk en voor de north sea cup eindigde ik op een 14e plek.

 

De laatste dag hebben we helaas niet kunnen varen, dit kwam door een storm die  ’s nachts overtrok. De shorebreak kwam af en toe boven de meter uit en met 40knopen wind leek het de wedstrijdleiding niet verstandig om te gaan racen.

In de UKWA eindigde ik op een 12e plaats.

De u-15 overwinnig van de UKWA, NSC GBR en de NSC overall kon ik mee naar huis nemen.