Goede resultaten Jim en Lars van Someren

 

Lars van Someren (NED800, 13 jr) overtuigende winnaar North Sea CUP 2012 U-15 klassement.

Met vier klinkende overwinningen in Grevelingen(NL) , Oostende (B), Wimereux (F) en Herne Bay (UK) heeft Windsurfing4you teamrider Lars van Someren de eindzege in het U-15 (6.8m2) klassement van de North Sea Cup 2012 behaald. In een stevige strijd met de Fransman Maxence Cornil (FRA 199) wist Lars met nipte voorsprong ook de laatste North Sea Cup van dit seizoen op zijn naam te schrijven. De North Sea Cup werd samen met de UKWA gevaren.

Maandag in de vroege ochtend werd de Engelse kuststrook door een onverwachte depressie getroffen. Met windvlagen ruim boven de 40 knopen waaiden tenten weg en sloegen de ribs los van de mooring. Met vereende krachten werden tenten en boten door omstanders in veiligheid gebracht. De harde wind luwde in de loop van de ochtend, maar de combinatie van harde onshore wind en opkomend tij zorgden voor gevaarlijke shorebreaks op het kiezelstrand. Uit veiligheidsoverwegingen besloot de Racing Committee dat er de gehele dag niet meer gevaren kon worden voor het UKWA klassement. Met de 9 geldige races van zaterdag en zondag werd Lars dus ook de winnaar van de UKWA boys U-15 wedstrijd in Herne Bay.

Alle North Sea Cups stonden dit jaar geprogrammeerd in de eerste helft van het jaar. Deze zeer drukke wedstrijd periode is nu afgesloten. De komende maanden staan voor Lars volledig in het teken van de voorbereiding op het WK Techno 293 in Medemblik in augustus en…. het overgaan naar VWO-3. Met de goede resultaten uit de 4 North Sea Cups in een sterk internationaal deelnemersveld en de stevige leermomenten uit het enigszins tegenvallende ONK te Workum in mei van dit jaar, ligt Lars goed op koers voor het aankomende WK. Hier worden ruim 400 jeugdsurfers uit 30 landen aan de start verwacht.

Windsurfworlds.com

En verder natuurlijk de PD/Loft setjes tunen. Vinnen, voetbandposities en zeiltrim zijn door het drukke Techno wedstrijdprogramma nog niet optimaal, dus hopen op wind de komende weken om veel te kunnen gaan slalommen. Windsurfing4you teammaat Jordy Vonk (NED-69) zal Lars helpen bij het vinden van de juiste settings. En ja…., volgens Lars komt het met school ook helemaal dik in orde :).

Lars van Someren team blog

Goede prestaties van Jim van Someren (NED600, 11jr) in de North Sea Cups 2012 en het ONK.

Windsurfing4you teamrider Jim van Someren (11 jr., links) heeft uitstekend gepresteerd in de North Sea Cups 2012 op de Bic Techno 293. Met zijn 5.8 heeft hij alle evenementen en alle races uitgevaren en ten opzichte van 2011 weer grote vorderingen gemaakt. Het varen in golven, met stroming, in een groot internationale startveld en niet te vergeten de diverse reizen naar het buitenland, zijn waardevolle ervaringen waarop Jim de komende jaren goed verder kan borduren. De North Sea Cups kennen alleen een officieel U-17 en U-15 klassement, maar Jim is overall als eerste U- 13 surfer (5.8m2) geëindigd. Jim (links) zal net als zijn broer Lars(rechts) in augustus deelnemen aan het WK te Medemblik.

Windsurfworlds.com

Tijdens het ONK te Workum wist Jim voor de tweede maal als eerste U-13 surfer te eindigen. Zijn U- 13 surfmaatjes van vorig jaar zijn echter allemaal doorgestroomd naar U-15, waardoor voor Jim dit jaar serieuze tegenstand helaas ontbrak in de U-13 groep. Maar toch weer een uitstekend wedstrijdresultaat met vele leermomenten. Ga zo door Jim!

Jim van Someren team blog