Patrik Formula v4 bij de Lancelin Ocean Classic 2016

En dan duikt er ineens een foto op van de verwachte opvolger van de Formula V3 tijdens de Lancelin Ocean Classic 2016 in Australië. Gewoon het nieuwste model Patrik Formula V4  zou je denken. Maar toch is hier wel degelijk wat meer gaande.

Patrik Boards teamriders prijzen alom de toewijding en ervaring (uit eerste hand) van de shaper Patrik Diethelm waar het gaat om het pushen van de techniek van windsurf boards. Door een intensieve en directe samenwerking met teamriders worden de grenzen opgezocht en in sommige gevallen overschreden met een nieuw concept. In dit geval is het concept niet geheel nieuw maar tot op heden is er nog geen ander merk geweest die de techniek in productie heeft kunnen nemen omdat de productie er van nogal duur is. Patrik had al eens een Air Inside board in kleine schaal in productie en is ook al uitgebreid aan het testen geweest met Slalom boards met deze techniek. Patrik blijft experimenteren en ziet dit misschien toch als de volgende stap in de evolutie van windsurf boards.

Patrik Formula V4 (klik voor detail foto’s)

 

 

 

Wat is er nu precies zo speciaal aan dit board?
Het board is hol van binnen en is gemaakt van carbon in een honinggraat constructie waardoor het board aanzienlijk lichter wordt maar ook sterker en stijver, zonder dat het ten koste gaat van de duurzaamheid.

Vooruitzicht?
Patrik is uitgebreid bezig om dit concept te verwerken in Slalomboards. Foto’s van diverse prototypes hebben al eerder op het internet gecirculeerd.

Prototype Patrik Slalom